Verksted

Inne på lokalet er det mye forskjellig utstyr man kan bruke, på denne siden finner du en oversikt på de mest populære maskinene, samt en kort beskrivelse på hva de brukes til.

3D-printere

Kanskje det som kjennetegner makerspace flest er et godt sortiment av 3D-printere. Tynset Makerspace er intet unntak.

Click Here

Creality Ender-3 pro

En rimelig arbeidshest av en 3D-printer. Denne maskinen er godt støttet av det store 3D-printer samfunnet verden over, hvilket gjør det til en god start på 3D-printing eventyret.

Vår maskin har noen oransje deler. De er oppgraderinger printet rett fra brettet, og viser hvordan man kan få utstyret til å fikse seg selv.

Prusa i3 MK3

En presisjonsmaskin for en grei penge.

Prusa har vært i gamet lenge nok til at de ikke bare har egne maskiner, men egen software og mange tilpasningsmuligheter. Denne tar jobben på både små og store oppdrag. Og bråker minimalt med såkalte ‘stille’ steppermotordrivere.

Wanhao Duplicator i3 Plus

En nybegynnermaskin som kommer ferdig satt sammen og klar til bruk. Vår maskin har vært gjennom flere eventyr, men er med på leken inntil videre.

FlashForge Inventor

Denne printeren kan printe med 2 farger på en gang! Eller nesten, den veksler mellom to printerhoder for å få enten 2 farger eller 2 typer materiale til å smelte sammen. Resultatet kan bli ganske unikt, men det krever en del planlegging for å få alt riktig.

Flashforge Finder

Hvis noen kjenner igjen denne printeren, så er det fordi den har vært i Clas Ohlson sitt sortiment. En god, brukervennlig printer med støtte fra en norsk aktør.

Easy3DMaker

En litt eldre maskin som har en RaspBerry Pi som ‘Hjerne’. Fin å prøve seg ut på, med avanserte funksjoner via OctoPrint som kjører som kontrollersoftware.

STORE printere

For større, avanserte jobber må man bruke større verktøy

Click Here

Creality CR-10S

En 3D-printer som har et byggeområde på hele 30x30x40 centimeter. Skal man ha større enn dette må man nesten bygge selv. Med matingsmekanisme i helmetall er man sikker på at denne dytter ut den plastikken man ber om.

PanCakeBot

For de som er lei av å 3D-printe med plastikk, kan man alltids prøve seg på å printe noen matretter. Denne maskinen er spesiallaget for å printe pannekaker, og kommer med 5 dispensere for røre slik at man kan kombinere forskjellige farger i forskjellige lag.

Her er det en blanding av matematikk og litt lykke for å få røren riktig, men underholdning ligger alltid til rette uansett.

Symaskiner

For å jobbe med tekstil er det kjekt med gode symaskiner. Verkstedet har flere forskjellige, ta en titt nedenfor:

Click Here

Husqvarna Viking Opal 670

JUKI MO-2000QVP

brother innov-is 55

Vinylkuttere og varmepresser

Hvis man vil trykke mønster på tekstiler og kopper så trenger man disse

Click Here

Silhouette Cameo vinylkutter

Støtter et kuttebrett på 12×12 tommer.

Sublijet SG500

Eksempler

Secabo varmepresse

Støtter 3 forskjellige kopper, hvorav 1 med konisk form.

Brother Scan'n'Cut

Siser varmepresse

Elektronikk

For de som vil lodde, programmere og feilsøke småelektronikk er det mange muligheter. Her er et lite utvalg av innholdet.

Click Here

BBC Micro:Bit

.

Avanserte måleinstrumenter

Arduino

Raspberry Pi

Full elektronikklab m/loddebolt, strømforsyning ++

Tungt maskineri

Bakerst i verkstedet står de tunge maskinene. Her kan man dreie tre, for ikke å nevne 3D-CNC-fresing, laserkutting og et funksjonsrikt snekkerverksted

Click Here

Flux BeamBox 50-watts laser

Ferdig resultat etter ca. 30 minutter i laseren. Se video ovenfor

Inventables X-Carve CNC-fres for tre

Tredreiemaskin

Snekkerbenk m/utstyr

Fullt utstyrt verktøytralle